+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

Se întâmpla în februarie 2019. Pregăteam cu grijă excursia din Berlin, când mi-a venit ideea să încerc pentru prima dată un lucru nou în materie de cazare – cazarea Airbnb. Mi-am descărcat binecunoscuta aplicație Airbnb și am început căutările. Mintea mi-a rămas setată pe o cameră într-un apartament al unei familii de artiști – ea, de origine germană, jurnalistă de radio, iar el, de origine franceză, pictor. Am continuat căutările, dar m-am întors tot la aceste gazde deoarece mi-a plăcut stilul simplu, dat totodată interesant al camerei. Pozele nu erau calitative și nu reflectau realitatea, de aceea am și continuat să caut alte cazări. În realitate, camera era mult mai frumoasă și avea mult mai multe elemente decorative decât cele surprinse în poze. Ceea ce m-a făcut să mă reîntorc a fost designul original, tipic artiștilor. Așadar, imaginile de prezentare și designul interior sunt elemente care primează în alegerea unei cazări. Camera o puteți găsi aici. Se află în cartierul Charlottenburg, într-un bloc tipic german. Bineînțeles, am fost atentă să fiu cât mai aproape de mijloacele de transport și de centrul orașului. Iar excursia a fost una dintre cele mai reușite!

Am ajuns acolo în jurul orei 13, cu 2 ore înainte de check-in-ul propriu-zis, iar gazda a fost primitoare și a acceptat să sosim mai devreme decât era stabilit. Chiar ne-a trimis și un mesaj pe aplicația Airbnb cum să ajungem la locația ei.

Am avut plăcuta surpriză să descoperim că locația este mult mai frumoasă decât în poze. De aceea vă sfătuim să apelați la serviciile unui fotograf imobiliar sau Airbnb pentru a vă pune în valoare toate facilitățile și atuurile locației dumneavoastră. Într-o singură cameră se regăsea atât spațiul de lounge, cât și zona de dormit. Baia și bucătăria le-am avut la comun cu proprietarii, dar niciodată nu ne-am intersectat cu ei sau nu ne-au deranjat. În fiecare dimineață găseam pregătit micul dejun pe care îl savuram de la etajul 3 al blocului. Uneori aveam și câte un companion, cățelul gazdei, Juda.

De obicei, când merg în vacanțe, plec cu gândul de a vizita și a cunoaște cât mai mult despre cultura și împrejurimile orașului / țării în care merg. De aceea, prefer să găsesc locații cu paturi ale căror saltele sunt comode și oferă un somn liniștitor, iar decorul să fie cât mai simplu, dar totodată îmbietor. Vacanța noastră s-a desfășurat astfel: de dimineața până seara mergeam în locuri noi, vizitam atracțiile turistice care ne păreau interesante, iar noaptea ajungeam acasă, făceam rezumatul zilei și ne pregăteam pentru o nouă zi,  desfătându-ne cu un somn lin.

Unele dintre cele mai frumoase atracții în Berlin pe care vi le recomand cu drag să le vizitați dacă aveți de gând să planificați o vacanță în acest oraș ar fi: Poarta Brandenburg, Clădirea Reichstag, Castelul Charlottenburg, Muzeul German al Tehnologiei, unde veți afla cum a evoluat tehnologia, de la utilizarea aparatelor foto, până la cea a navelor maritime, bineînțeles, prezentată cu exponate. De asemenea, vă recomand să faceți turul actualelor buncăre din Berlin. Este un tur excepțional în care se prezintă și istoria celui de-al doilea război mondial, precum și factorii reali care au dus la izbucnirea acestuia. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială pe care o regăsiți aici. Faimosul Fuhrerbunker sau Buncărul lui Hitler, unde acesta s-a adăpostit în ultimele 3 luni e viață, nu mai există, dar puteți vizita locul unde se presupune că ar fi fost intrarea acestuia, în imediata vecinătate a Memorialului Holocaustului.

Poarta Brandenburg

Simulator BOEING B737 în cadrul Muzeului German de Tehnologie. Unul dintre prietenii mei a avut norocul de a simula în mod gratuit un zbor de 15 minute la manșa acestui tip de avion.

Cupola Clădirii Reichstag

Prețurile în Berlin sunt decente. Când spun decente, mă refer la faptul că prețul alimentelor în Aldi-ul din Mall of Berlin sunt mai mici decât cele practicate de supermarketurile și hypermarketurile din țara noastră. Am rămas, din nou, plăcut surprinsă.

Așadar, prima experiență cu Airbnb a fost una reușită, de aceea am ales să apelez la serviciile acestei platforme și în excursia organizată în Chicago, esperiență despre care voi vorbi într-un articol viitor. Am cunoscut oameni noi și am aflat mai multe lucruri atât despre cultura germană, cât și despre pictura și arta franceză. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu am fi interacționat cu gazdele noastre, care au fost foarte primitoare și prietenoase. De atunci, folosesc întâi Airbnb când caut cazare pentru o vacanță, apoi cercetez ofertele și din cadrul altor site-uri. Consider că Airbnb este unul dintre cele mai relevante site-uri atunci când dorești să ai o vacanță plină de experiențe locale personalizate și să întâlnești oameni noi.

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.