+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

Călătoria la Monaco a fost cu siguranță una despre care ne vom aminti cu drag peste ani deoarece totul a fost la superlativ – de la oamenii pe care am avut ocazia să îi întâlnim, până la locurile splendide pe care le-am văzut.

Am început prin a rezerva zborul către Monaco, singurul aeroport din acea zonă fiind cel din Nisa. De data aceasta am apelat la site-ul Booking.com pentru a căuta cazare și am găsit un hotel la un preț rezonabil în proximitatea gării din Nisa. Am fost mulțumită de curățenia și serviciile oferite, dar camerele erau foarte mici. În schimb, micul dejun servit la acest hotel era delicios! Hotelul îl puteți găsi aici.

Aterizarea pe aeroportul din Nisa este fabuloasă, pista de aterizare fiind situată la o distanță de câțiva metri față de Marea Mediterană.

Orașele din Franța încă mai păstrează atmosfera boemă datorită arhitecturii clădirilor și culturii specifice acestei țări. Noi am ajuns acolo pe o vreme ploioasă și toată săptămâna cât am stat acolo, această vreme a persistat. Dar ne-am bucurat de fiecare experiență pe care acea zonă ne-a oferit-o.

Dar, atenția noastră a fost focusată pe faimoasa țară / oraș / principat Monaco. În Monaco puteți regăsi atât influențe franceze, cât și italienești (într-o proporție mai mică). Este o țară în care frumosul este predominant, de la felul cum oamenii sunt îmbrăcați, până la felul cum arată clădirile. Majoritatea oamenilor de pe stradă poartă o ținută decentă și elegantă, care îi fac să pară atât de simplii, dar totuși sofisticați. Ce să mai zic de mașini! Din 5 în 5 minute vezi cum trece câte un Bentley pe străzile întortocheate. Îmi place să cred că Monaco este o destinație îndeosebi pentru oamenii cu potențial financiar, dar și pentru cei cu resurse financiare medii, dar cu un simț dezvoltat al esteticului și rafinamentului. Primul obiectiv pe care îl întâlnești și bineînțeles unul dintre cele mai cunoscute este Cazinoul din Monaco. Cu o arhitectură deosebită și cu o grădină adiacentă aparte, clădirea cazinoului rămâne una dintre cele mai impozante din Monaco. Transportul în comun este gratuit pe anumite linii. Prețurile sunt mult mai ridicate decât în Nisa, o cafea putând ajunge până la suma de 20 euro. Mall-ul din zona centrală este unul deosebit, structurat pe 2 etaje. Pe mijlocul tavanului se află două candelabre sclipitoare care acaparează toată atenția. Designul mall-ului îți dă impresia că te afli într-un palat, ci nu într-un banal shopping center.

Am avut prilejul să mergem acolo în perioada în care era sărbătorită ziua națională, 19 noiembrie. Am participat la acest eveniment care s-a desfășurat la Palatul Princiar din Monaco. Atmosfera a fost desprinsă din poveștile cu prinți și prințese. Invitații oficiali care au luat parte la această sărbătoare purtau jobene și fracuri, iar femeile purtau rochii splendide, majoritatea dantelate sau făcute din cele mai rafinate materiale. Peste tot întâlniți poze cu familia regală,  fie pe un geam al unui magazin alimentar, fie pe vitrina unui magazin de bijuterii scumpe. Străzile sunt foarte curate, iar clădirile sunt construite foarte inteligent, precum și drumurile. Spre surprinderea noastra, am găsit un spațiu de joacă pentru copii amplasat sub un pod destinat traficului rutier.

Prețurile în materie de locuințe pornesc de la 1-2 milioane de euro pentru o garsonieră sau un studio. Veniturile pe care le realizează o agenție din domeniul imobiliar în Monaco sunt consistente, deoarece se percep comisioane atât de la vânzător, cât și de la cumpărător. Comisionul variază între 4-8%. Străzile sunt pline de agenții imobiliare, această afacere fiind una dintre cele mai populare din Monaco.

Monaco este cu siguranță un loc unde m-aș mai reîntoarce cu drag datorită liniștii și stilului de viață pe care le poți regăsi acolo. Majoritatea oamenilor care muncesc au o pauză de odihnă de la 12-14. Pentru a vedea mai mult din frumusețea acestui oraș, vă punem la dispoziție un ghid vizual pe care îl regăsiți aici. Enjoy! 🙂

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.