+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

O doamnă ne-a întrebat zilele trecute cum ar trebui să își pregătească locuința pentru fotografiere. Răspunsul nostru a fost unul scurt și cuprinzător: Locuința trebuie să fie pregătită ca pentru cei mai pretențioși oaspeți. Ne-am decis, totuși, să venim cu un răspuns complex, din care să înțelegi exact ceea ce am vrut să spunem cu răspunsul anterior.

Așadar, ne-am gândit să enumerăm punctat sfaturile noastre. Iată ce a ieșit:

 • Curățenia și ordinea

Dezordinea va face ca încăperea să pară neîngrijită, iar acest lucru îi va pune pe fugă pe potențialii clienți. Poate nu este praf sau mizerie, dar lucrurile sunt nearanjate. Ascunde papucii în dulap, nu îi lăsa la vedere. De asemenea, decorul trebuie să fie unul minimalist. Nu încărca cadrul cu tot felul de decorațiuni inutile, îndepărtează lucrurile pe care nu vrei să le surprinzi în cadru. Clientul va aprecia o locuință simplă, dar totodată curată și ordonată!

 • Lumina

Fotografiile ar trebui realizate în intervalul orar 10-15, deoarece atunci este lumina potrivită pentru surprinderea cadrelor interioare. Lumina naturală influențează cel mai mult calitatea unei fotografii. Așadar, trage draperiile sau deschide jaluzelele și lasă lumina să pătrundă în interior!

 • Ai grijă la aspectul băii

Vedem des fotografii în care capacul toaletei este ridicat sau prosoapele sunt atârnate și neîmpăturite. Este obligatoriu ca în fotografiile profesionale pe care le realizezi pentru imobilul tău să fie capacul toaletei închis, iar prosoapele să fie împăturite cum trebuie. Considerăm că împăturirea prosoapelor în stil lebădă sunt destul de demodate, dar aceasta este doar opinia noastră. Din punctul nostru de vedere, ar trebui evitat acest stil de împăturire. Prosoapele ar trebui să fie împăturite cât mai simplu. De asemenea, deschide perdeaua de la duș, curăță oglinda și depozitează cu grijă toate articolele de igienă.

  • Ascunde cablurile

  Această regulă este una esențială când vine vorba de realizarea fotografiilor profesionale. Tu dorești să surprinzi frumusețea și unicitatea locuinței, iar cablurile distrag atenția. Ascunde cablul veiozei după noptieră, aranjează bine cablurile sub birou sau cele ale televizorului. Nu lăsa ca atenția clientului să fie captată de lucruri inutile!

  • Gândește-te cum ai dori să evidențiezi obiectele și facilitățile pe care le oferi în plus față de ceea ce oferă concurența

  Fie că e vorba de un mic centru SPA, un tur al orașului cu un anumit model de autovehicul sau pur și simplu un decor unic și nemaiîntâlnit, aceste lucruri trebuie fotografiate și evidențiate pentru a se distinge clar cu ce veniți în plus față de concurență. Așadar, pregătește cu atenție și aceste detalii care fac diferența dintre tine și cei care oferă același tip de serviciu pe piață!

  Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.