+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

Primim adesea întrebări cu privire la necesitatea fotografiilor profesionale din industria de ospitalitate, de ce sunt acestea necesare pentru închirierea cu succes a unei locuințe și cum ar trebui ele realizate.

Nu mai este un secret faptul că fotografiile profesionale joacă un rol decizional când vine vorba de închirierea unei locații. De asemenea, fotografiile corect realizate sporesc veniturile cu până la 30%. Studiile internaționale au dovedit faptul că societatea de astăzi este mult mai receptivă la informațiile vizuale, dinamice, ce transmit direct ideea, inclusiv o emoție, spre deosebire de un bloc de text neatractiv. Omul modern este axat 20% pe text și 80% pe materiale vizuale. De asemenea, în materie de timp, un vizitator al site-urilor de cazări petrece în medie 20 secunde sau mai mult pe listările cu fotografii profesionale, în timp ce unei listări fără fotografii de acest gen îi sunt acordate în medie doar 5 secunde.

Recomandările pe care noi le facem când vine vorba de realizarea unor fotografii de calitate, care să reflecte realitatea sunt:

  • Liniile din fotografia finală (pereții, ușile, piesele de mobilier etc.) trebuie să fie drepte. În post-procesare se realizează corecțiile liniilor verticale menite să reflecte realitatea, fără a da impresia că acestea sunt înclinate sau strâmbe, deoarece unghiurile perfect drepte nu pot fi realizate în totalitate în momentul sesiunii foto.
  • Culorile trebuie să reflecte realitatea. Este un ”must” să nu existe discrepanță între culorile reale ale încăperii și cele redate în fotografii.
  • Unghiurile de fotografiere trebuie să surprindă cât mai multe detalii esențiale. Printre acestea se află: facilitățile de preparare ceai sau cafea, elementele decorative unice și interesante, #serviciile suplimentare pe care proprietatea le oferă.

Mai jos, vă propunem un mic exercițiu de before / after:

 

Recomandăm evitarea includerii următoarelor detalii într-o fotografie profesională:

  • Reflexii ale unor persoane în oglinzi sau geamuri;
  • Animale de companie;
  • Aglomerarea cadrelor cu obiecte inutile;
  • Cablurile TV sau cele ale corpurilor de iluminat.

De asemenea, numărul optim de fotografii care ar trebui încărcate pe site-urile de prezentare este de minim 25-30 fotografii, care includ imagini de ansamblu, dar și imagini detaliate ale facilităților de care proprietatea dispune.

Am primit și întrebarea: Cum ar trebui să arate locația în momentul efectuării ședinței foto?

Noi mereu le-am sugerat clienților noștri, într-o manieră prietenoasă, că locuința trebuie să fie pregătită ca pentru cei mai pretențioși oaspeți. Cei de la Booking.com au redactat un ghid complex cu privire la așteptările pe care aceștia le au cu privire la fotografiile listărilor din cadrul website-ului. Ghidul îl puteți găsi aici.

Tu ai conștientizat necesitatea unor astfel de fotografii profesionale pentru locația ta?
Noi ne declarăm mulțumiți dacă în urma acestui articol ai înțeles faptul că potențialii oaspeți sunt captați preponderent de materialele vizuale.

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.