+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

Nu mai este un secret faptul că închirierea în regim hotelier este mult mai profitabilă decât închirierea pe termen lung. Dar, când vine vorba de închirierea în regim hotelier trebuie luate în calcul anumite aspecte.

Turiștii din toată lumea au început să pună în balanță cazarea în hotelurile clasice și cazarea în regim hotelier, în diverse apartamente, unde s-ar putea bucura de confortul și utilitățile de acasă. Și iată că balanța a început să încline spre cazarea în regim hotelier deoarece clienții caută experiențe locale personalizate, iar cazarea în regim hotelier este o alegere ideală pentru acest fapt.

Vă voi prezenta în cele ce urmează câteva aspecte care trebuie luate în considerare când vine vorba de alegerea zonei pentru locația care urmează a fi dată spre închirierea în regim hotelier.

În primul rând, pentru ca afacerea să se bucure de un real succes, locația trebuie să fie poziționată într-o zonă centrală. Un consultant imobiliar sfătuia clienții care doreau să achiziționeze o proprietate pentru a o da spre închiriere în regim hotelier să caute locații mici în locații centrale sau în locații cu acces facil la mijloacele de transport.

Statisticile arată faptul că investiția momentului sunt apartamentele din Poiana Brașov, Brașov, Mamaia, București, Cluj și Iași. Brașovul și Poiana Brașov se bucură de minim 200 zile de sezon, în timp ce Mamaia doar de 75 de zile. Dar, stațiunea Mamaia este avantajată de evenimente și festivaluri precum SunWaves sau NeverSea. Același lucru se întâmplă și în cazul Clujului cu festivalul Untold. Veniturile anuale din închirierea în regim hotelier a unui apartament în Poiana Brașov sunt în jur de 11.000-13.000 euro, acesta aflându-se pe primul loc în top. Apoi urmează Brașov cu un venit anual de până la 8.000-9.000 euro, pe locul 3 clasându-se Mamaia cu un venit de până la 7.000 euro/an.

În concluzie, închirierea locuinţelor în regim hotelier a devenit o afacere extrem de profitabilă în România, deoarece majoritatea apartamentelor sunt elegante și spațioase, dar mai ieftine decât un hotel. Zona cea mai pretabilă din România pentru dezvoltarea acestui tip de afacere este Brașovul și împrejurimile sale, acesta având un număr de peste 200 de zile de sezon.

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.