+40 765 482 785 [email protected]

Salutare,

Am primit deseori întrebarea de unde provine denumirea renumitei platforme Airbnb. Ideea a pornit de la doi tineri americani din San Francisco care nu aveau destui bani de chirie, așa că au decis să achiziționeze niște saltele gonflabile pe care le-au instalat în living și le-au închiriat turiștilor care voiau să doarmă undeva ieftin, deoarece știm cu toții, San Francisco este un oraș renumit în lume, însă cu prețuri destul de ridicate. În plus, acești tineri au oferit gratuit și mic dejun homemade. Așadar, numele Airbnb provine de la Air (saltele gonflabile) și BnB ( Bed and Breakfast). Treptat, acest tip de business a început să capete notorietate și iată-ne astăzi vorbind despre pașii care trebuie urmați pentru închirierea cu succes a unui Airbnb. Mai jos, voi enumera câteva aspecte de care trebuie să se țină cont pentru ca afacerea ta să aibă un real succes:

  1. Zona trebuie să fie centrală sau să aibă acces facil la mijloacele de transport

Acesta ar trebui să fie primul pas de care ar trebui să ții cont atunci când te gândești să dezvolți o afacere în acest domeniu. Turiștii preferă să fie cât mai aproape de atracțiile turistice sau, cel puțin, aproape de mijloacele de transport.

2. Designul interior

Investește în felul cum aranjezi locația deoarece turiștii doresc să aibă parte de experiențe locale personalizate. Decorează-ți locația într-un stil unic și reprezentativ pentru comunitatea în care este amplasată. Majoritatea oamenilor sunt interesați să experimenteze și să vadă lucruri noi. Nu uita, însă, ca paturile să aibă saltele comode. După o zi plină de plimbări, fiecare turist își dorește să aibă un somn calitativ, care să-i dea energia necesară pentru o nouă zi de excursii.

3. Fotografiile profesionale

Fotografiile profesionale corect realizate sporesc veniturile cu până la 30% deoarece studiile arată că oamenii sunt atrași în primul rând de elementele vizuale, fapt ce îți îmbunătățesc șansele ca potențialii turiști să rămână pe pagină și să exploreze listarea. Cu cât fotografiile sunt mai reprezentative, cu atât mai mulți vizitatori capătă încrederea necesară pentru a vă închiria locuința. Așadar, vă încurajez să apelați la serviciile specializate ale unui fotograf care se ocupă exclusiv cu fotografia imobiliară/arhitecturală.

4. Încărcarea fotografiilor pe plaforma Airbnb

După ce te-ai asigurat că ai respectat îndeosebi toți pașii enumerați mai sus, ești eligibil să listezi proprietatea pe unul dintre site-urile de cazări în regim hotelier, cel mai popular fiind Airbnb.com. Dacă nu știi cum să o faci, airbnbinromania.ro îți pune la dispoziție un ghid pe care îl regăsești aici. De asemenea, eu îți propun să realizezi o pagină oficială a locației pe Facebook sau crearea unui site oficial.

Noi îți urăm succes!

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.